Undervisning

Rideskoleundervisning rides der på hold af 8-12 ryttere, med 1-2 voksende underviserer. Her sættes undervisningskvaliteten er i højsæde, for at give både ryttere såvel som heste en god og lærig oplevelse. Vores hold er inddelt i 3 overordnet niveauer (Øver, let øvet og begynder). Det skal dog siges at der kan være stor forskel om man lige er rykket på letøvet eller om man er på vej videre til øvet. Det betyder at det er vigtigt at tale med Mie omkring, hvilket hold og hest der kunne være det rigtige match for jeres barn. 

Fokus i undervisningen: Vores fokus ligger meget i kropsfornemmelse og træning af motoriske færdigheder, såsom balance, koordination, rytme og krophukommelse. Det trænes igennem rideteknik med en stor vægt på forståelse af hestens som væsen og dens instinker. ​

Fra begynder til hestepasser!​

Ofte starter rytterne med at ride en gang om ugen på et begynder hold. Her deltager man ved holdstævne/elevstævne 2 gange om året, lille ridelejr, hyggeaftener, striglerkursuser, fastelavn, juleshow m.m. Det er dog ledsaget af en voksen, som er vores kontakt og støtte for rytteren/barnet. Når man så kan ride galop selv og rider på let øvet, så overvejer flere at ride to gange om ugen. Her rykker rytterne sig utrolig meget, da de pludselig selv kan være til ridning og kan blive mere fanget af samværet med hesten. 

Når rytterne begynder at vise større forståelse for den ridetekniske kunnen, samt forståelse og respekt for samværdet med hesten i stalden, kan man efter aftale med Mie at blive hestepassser.

Hestepasserne rider 3 gange om ugen og passer seletøj, boks og tager sig af pleje af hesten. Det kræver naturligvis at de får lært en masse omkring hestens pleje, hvor klubben afholder i samarbejde med Mie – passerkursus’er, dressurkursus’er og hyggeaftener med en indleddende teori time eks, privat undervisning (primær i weekenden). 

Hvornår er der rideskolehold?

Holdundervisningen ligger følgende dage Mandag, onsdag, torsdag og fredag:

16.10- 17.00 – Øvet hold

17.00- 17.50 – Begynder

17.50- 18.40 – Let øvet

 

Voksenhold​

Voksenhold ligger tirsdag kl. 18.00-19.00 og er et hyggeligt hold med et generelt højt niveau. Man kan ride galop selv og kan selv gøre hesten klar. Der er ryttere med egne heste, samt ryttere som låner rideskolens heste/store ponyer. Afslutningsvis plejer vi at nyde lidt kage og kaffe sammen.

Dressur undervisning på stedet

Dressur undervisning kan man modtages af Mie Thysbjerg Nordentoft, der i dag interessere sig i en mere holistisk tilgang til arbejdet med hesten. Tidligere landsholdrytter i dressur hest og pony, flere internationale stævner både på pony og hest, internationale stævner som voltigøre, medaljevinder ved NM i voltigering m.m.

Grundet sin fysioterapeutiske uddannelse og overbygningen som ridefysioterapeut, bærer undervisning præg af en løsningsorienteret undervisning, hvis henstigt er at få rytterens og hestens krop til at samarbejde. I det ligger der blandt andet,  at opnå en optimal bevægelig og en stærk krop hos både hesten og rytteren. Her er den  enkeltes rytters ​mål og ønsker i højsæde, da motivation essentiel for at lære.

Springtræning – hver tirsdag

Springtræning – kontakt Torben Hansen – 41 34 40 24

Torben underviser på mange forskellige niveauer og underviser både privat ryttere og rideskoleelever. 

Hvis man gerne vil springe på rideskole heste, skal rådføres sig med Mie og der vil her blive anvist et springhold i passende niveau. For at bruge klubbens faciliteter, skal man være medlem af Møllebakkens Rideklub (Se Mbrk.dk)