Undervisning

Rideskoleundervisning rides der på hold af 8-12 ryttere, med 1-2 voksende underviserer. Her sættes undervisningskvaliteten er i højsæde, for at give både ryttere såvel som heste en god og lærig oplevelse. Vores hold er inddelt i 3 overordnet niveauer (Øver, let øvet og begynder). Det skal dog siges at der kan være stor forskel om man lige er rykket på letøvet eller om man er på vej videre til øvet. Det betyder at det er vigtigt at tale med underviseren omkring, hvilket hold og hest der kunne være det rigtige match for jeres barn. 

Fokus i undervisningen: Vores fokus ligger meget i kropsfornemmelse og træning af motoriske færdigheder, såsom balance, koordination, rytme og krophukommelse. Det trænes igennem rideteknik med en stor vægt på forståelse af hestens som væsen og dens instinker. ​

Sådan tilmelder i til hold.

Skriv mail til fysio@Thysbjerg.dk, hvor i laver en kort beskrive omkring hvad i søger, rytterens alder, størrelse samt rytterens navn/tlf. til forældre.

Mailen bliver tjekket min en gang ugentligt.

Når man skal starte op, skal man have en opstart time, hvor man får vist hvor tingene er og kommer ud og møder sin hest. Det kan i booke her. https://www.thysbjerg.dk/vare/booking-eneundervisning?staff=4

Derefter er man klar til at begynde hold lektioner.

På vores hold er der 2 instruktører, hvoraf den ene kan gå med jer i stalden, hvis det er nødvendigt. Man skal som forældre eller bisidder til barnet, vide at det forventes at man deltager aktiv. Det betyder at man forsøger at hjælpe med at få hesten klar og gå ved siden af hesten, hvis der er behov for det. Vi er vant til at man ikke har prøvet det før og måske er lidt usikker.

Derfor skal i senest møde 15-20 min før timens start og vise jeres ankomst enten på ridebane 2 eller ridehus 2 (det afhænger af vejret om vi er inde eller ude).  

Man kan låne ride hjelm og sikkerhedsvest, hvis det ønskes (hjelm er et krav).

Alt værsel på ridecenterert er på eget ansvar. Her er frigående hunde (Laika og Nelly). Man må ikke medbringe andre hund. 

 

Betaling af ridning på hold:

Hvad koster det: Det koster 440 kr om måneden, hvilket betales på www.thysbjerg.dk. Starter man midt i måneden er det 150 kr. pr lektion. For at beholde pladsen skal der betales månedskort ved påbegyndt måned. 

Hvordan betaler jeg: Betaling kører via hjemmesiden www.thysbjerg.dk, som her har en indkøbskurv, hvilket man kender fra andre online køb. For at kunne betale skal man have et ordrenummer fra medlemskab af rideklubben (se næste linje). 

Medlemskab af forening/rideklubben: Man skal være medlem af rideklubben, det koster som rideskole rytter 200 kr om året. (Når man har prøvet 1-2 gange) se www.MBRK.dk

Hvad tilbyder vi

Ofte starter rytterne med at ride en gang om ugen på et begynder hold. Her deltager man ved holdstævne/elevstævne 2 gange om året, lille ridelejr, hyggeaftener, striglerkursuser, fastelavn, juleshow m.m. Det er dog ledsaget af en voksen, som er vores kontakt og støtte for rytteren/barnet. Når man så kan ride galop selv og rider på let øvet, så overvejer flere at ride to gange om ugen. Her rykker rytterne sig utrolig meget, da de pludselig selv kan være til ridning og kan blive mere fanget af samværet med hesten. 

Når rytterne begynder at vise større forståelse for den ridetekniske kunnen, samt forståelse og respekt for samværdet med hesten i stalden, kan man efter aftale med Mie blive en del af stald teamet. 

Hvornår er der rideskolehold?

Holdundervisningen ligger følgende dage Mandag, onsdag, torsdag og fredag:

16.10- 17.00 – Øvet hold

17.00- 17.50 – Begynder

17.50- 18.40 – Let øvet

 

Voksenhold​

Voksenhold ligger tirsdag kl. 18.00-19.00 og er et hyggeligt hold med et generelt højt niveau. Man kan ride galop selv og kan selv gøre hesten klar. Der er ryttere med egne heste, samt ryttere som låner rideskolens heste/store ponyer. Afslutningsvis plejer vi at nyde lidt kage og kaffe sammen.

Dressur undervisning på stedet

Dressur undervisning kan man modtages af Mie Thysbjerg Nordentoft, der i dag interessere sig i en mere holistisk tilgang til arbejdet med hesten. Tidligere landsholdrytter i dressur hest og pony, flere internationale stævner både på pony og hest, internationale stævner som voltigøre, medaljevinder ved NM i voltigering m.m.

Grundet sin fysioterapeutiske uddannelse og overbygningen som ridefysioterapeut, bærer undervisning præg af en løsningsorienteret undervisning, hvis henstigt er at få rytterens og hestens krop til at samarbejde. I det ligger der blandt andet,  at opnå en optimal bevægelig og en stærk krop hos både hesten og rytteren. Her er den  enkeltes rytters ​mål og ønsker i højsæde, da motivation essentiel for at lære.

Springtræning – hver tirsdag

Springtræning – kontakt Torben Hansen – 41 34 40 24

Torben underviser på mange forskellige niveauer og underviser både privat ryttere og rideskoleelever. 

Hvis man gerne vil springe på rideskole heste, skal rådføres sig med Mie og der vil her blive anvist et springhold i passende niveau. For at bruge klubbens faciliteter, skal man være medlem af Møllebakkens Rideklub (Se Mbrk.dk)